Verkocht

Bonte Kraailaan 11 1343 AJ Almere

Vraagprijs € 570.000 k.k.

Omschrijving

LET OP! Deze woning wordt u aangeboden met een bieden vanafprijs van € 570.000,- k.k.

In één van de meest geliefde lanen van het VILLAPARK ALMERE-HOUT staat deze verrassend ruime en uitgebouwde STIJLVOLLE VRIJSTAANDE VILLA (T-kap) op een kavel van totaal 830 m2 met brede hout- en boswal. Dit type woning is één van de weinige types in het park welke ruimte kan bieden aan 6 kamers waarvan 4 tot 5 slaapkamers. De grote raampartijen met drie dubbele openslaande deuren garanderen u altijd een lichte living en een weids uitzicht op de royale tuin en de groene woonomgeving. Op eigen terrein is ruim voldoende parkeergelegenheid voor meerdere auto's. In de directe omgeving bevindt zich de 27-holes Golfbaan en de boswachterij Almeerderhout met vele fiets- en wandelpaden. Ook de uitvalswegen richting Utrecht en Amsterdam zijn gemakkelijk en snel te bereiken.
Kortom een villa met veel ruimte in een schitterende groene woonomgeving!

Indeling:

Begane grond
Ruime entree welke toegang biedt tot de meterkast, de toiletruimte, de werk- hobbyruimte (voorheen garage), de royale living, de aangebouwde tuinkamer en de trapopgang naar de eerste verdieping.
Op de vloer ligt een fraai rustiek laminaat doorlopend naar de living.
De toiletruimte is tot het plafond betegeld met lichte en bijpassende donkere wandtegels gecombineerd met een sierstrip. Op de vloer liggen donkere vloertegels. In de wand zijn nissen gecreëerd voorzien van spots t.b.v. decoratie. Voorts treft u een vrijhangend closet met inbouwreservoir en een fonteintje.

De garagedeur is in 2010 vervangen door een glazen pui. In het plafond zijn inbouwspots verwerkt. De ruimte is verwarmd en uitermate geschikt als hobby- werkkamer of als een extra slaapkamer.

Door een glazen deur voorzien van roedeverdeling betreedt u de royale living. De grote raampartijen rondom met roedeverdeling en voorzien van drie dubbele openslaande deurpartijen bieden schitterend zicht en toegang tot de zonnige tuin. Links is de keuken en royale eethoek gesitueerd. Aan de voorzijde rechts bevindt zich een royale zithoek rondom de sfeervolle hout gestookte haard. In de uitbouw (2000) bevindt zich op een split-level niveau een ruime tuinkamer thans ingevuld als tv kamer.

De keuken staat opgesteld in een hoekopstelling met kookeiland en is uitgevoerd met vanille tint fronten gecombineerd met een donker werkblad. U beschikt over een inductie kookplaat, een afzuigunit, een grote bakoven, een vaatwasautomaat, een inbouwkoelkast en een inbouwvrieskast voorzien van 4 vrieslades.

1e Verdieping
Over de open hardhouten trap betreedt u de ruime overloop op de eerste verdieping welke toegang biedt tot de master-bedroom, twee in grootte variërende slaapkamers, de ruime badkamer, de separate toiletruimte met vrij hangend closet en inbouwreservoir en tot slot de ideale wasruimte. Op de vloer ligt laminaat doorlopend naar de drie kamers.

De wanden in de ruime en lichte badkamer zijn betegeld met lichte wandtegels gecombineerd met donkere wandtegels en bijpassende sierstrip. Op de vloer liggen donkere vloertegels. In het plafond zijn spots verwerkt. Een grote raampartij biedt wenselijk daglicht en ventilatie. Voorts treft u een ligbad voorzien van separate handdouche, een douche voorzien van hardglazen draaideur, een badmeubel met geïntegreerde waskom, onderkasten en spiegel en een designradiator. Het vrijhangende closet met inbouwreservoir bevindt zich in de separate toiletruimte op de overloop.

De wanden in de praktische wasruimte zijn betegeld met witte wandtegels. Op de vloer liggen witte vloertegels. Uiteraard zijn de aansluitingen voor de wasmachine en wasdroger aanwezig.

2de Verdieping
Over een open hardhouten trap bereikt u de verrassend ruime tweede verdieping welke is onder te verdelen in drie zones welke voortkomen uit de toegepaste T-kap constructie met stijl oplopende dakhelling. Er bestaat de mogelijkheid tot het creëren van twee extra kamers. Op de vloer ligt laminaat. De mechanische ventilatie-unit en de jaarlijks goed onderhouden VAILLANT CV ketel (2008) zijn netjes weggewerkt in een kast. Een 380V krachtstroom aansluiting is reeds aanwezig t.b.v. b.v. een sauna.

Extern
Opmerkelijke stijlkenmerken van deze fraaie villa zijn de lichte tint gevels, de donker grijze betonpannen, de zinken goten, de verlichte overstekken en de fantastische grote raampartijen met roedeverdelingen rond de gehele woning.
De voortuin is ingedeeld met een brede oprit voorzien van sierbestrating gecombineerd met siergrind.
Achter de woning ligt, vrijwel geheel aan het straatzicht onttrokken, een prachtige royale brede en vooral diepe tuin. De brede hout- en boswal zal het gevoel van het wonen in de natuur zeker versterken. T.p.v. de gevel bevindt zich een grote overkapping voorzien van lichtkoepel, led-verlichting, terrasheater, plantenbakken en bijpassende lounge set. Voorts is de tuin grotendeels ingericht met siergrind, borders met een diversiteit aan beplanting, terrassen, houten tuinhuis/berging, diverse lichtpunten en de praktische buitenkraan. Verlichting in tuin en onder de overstekken wordt automatisch geschakeld middels schemerschakelaar.

Belangrijke kenmerken:
• Zeer karakteristieke vrijstaande villa;
• Royaal perceel van 830 m2 met diepe en brede boswal;
• Zeer royale en zonnige achtertuin met veel privacy;
• Grote overkapping t.p.v. de gevel voorzien van lichtkoepel, led-verlichting, terrasheater, plantenbakken en loungeset;
• Living uitgebouwd in 2000;
• Veel lichtinval in living en woonkeuken door grote raampartijen ;
• Centraal in de living een houtgestookte haard;
• Ruime gezellige woonkeuken;
• Garagedeur vervangen door glazen pui waardoor extra hobby- werkkamer mogelijk;
• Royale master-bedroom;
• 3 in grootte variërende slaapkamers (mogelijkheid tot 6);
• Volwaardige 2e verdieping (2 extra kamers mogelijk);
• Ruime badkamer voorzien van ligbad en douche;
• 2 separate toiletruimtes;
• Praktische separate wasruimte;
• Slaapkamer aan de voorzijde voorzien van inbouw garderobekasten met schuifdeurensysteem;
• Dak elementen op de 1e verdieping netjes weggewerkt met wit gesauste panelen
• Buitenschilderwerk september 2016;
• Aanvaarding in overleg.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

vraagprijs
€ 570.000 kosten koper
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Villa, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1994
Soort dak
Pannen
Ligging
Aan rustige weg, beschutte ligging, in bosrijke omgeving, in woonwijk

Oppervlakten en inhoud

Wonen
189 m²
Overige inpandige ruimte
8 m²
Gebouwgebonden Buitenruimte
43 m²
Externe bergruimte
6 m²
Perceel
830 m²
Inhoud
667 m³

Indeling

Aantal kamers
7 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Douche, dubbele wastafel, ligbad
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, rookkanaal

Energie

Energielabel
B
Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas, muurisolatie, vloerisolatie, volledig geisoleerd
Verwarming
Cv ketel, open haard
Warm water
Cv ketel
Cv-ketel
Vaillant ( gestookt combiketel uit 2008, eigendom)

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Almere A 207
Oppervlakte
689 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
AMR04-A-207
Perceelnaam
Almere A 665
Oppervlakte
141 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
AMR04-A-665

Buitenruimte

Tuin
Achtertuin, tuin rondom, voortuin, zijtuin
Achtertuin
475 m²
Ligging tuin
Gelegen op het noordwest

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken