Verkocht

Buizerdlaan 10 1343 BE Almere

Vraagprijs € 785.000 k.k.

Omschrijving

Deze VERRASSEND RUIME VRIJSTAANDE VILLA staat in het unieke VILLAPARK VOGELHORST in Almere-Hout. Het perceel is maar liefst 696 m2 met aangrenzend de volgroeide boswallen die u een optimale privacy garanderen.
De villa biedt u een zeer royale, lichte, tuingerichte living en eetkamer, een ruime keuken voorzien van alle wenselijke inbouwapparatuur, inpandige garage, bijkeuken, 4 in grootte variërende ruime slaapkamers, 2 badkamers voorzien van ligbad en separate douche, 2 toiletruimtes, praktische separate wasruimte, een bergvliering, ruime parkeermogelijkheden op eigen terrein en rondom een boomrijke en zonnige tuin.

Het villapark Vogelhorst in Almere-Hout kenmerkt zich door de zeer groene en rustige woonomgeving grenzend aan de 27-holes Golfbaan en de boswachterij Almeerderhout.
Alle villa’s zijn hier gebouwd op royale kavels, onderling gescheiden door groenvoorzieningen en gelegen aan doodlopende laantjes. Aan het einde van de straat loopt u zo het bos in en langs de vele wandel- of fietspaden geniet u van de prachtige natuur.
Vanaf deze locatie heeft u een snelle verbinding met de A6 en A27 richting Amsterdam, Lelystad, Utrecht en ’t Gooi. De bushalte is op loopafstand bereikbaar en alle overige benodigde voorzieningen zijn te vinden in het naastgelegen Nobelhorst en Oosterwold.

Kortom een prachtige villa met bijzonder veel ruimte en rust op een schitterende locatie.

INDELING:
(Tussen de foto’s treft u tevens tekeningen met een alternatieve indeling)

Hal
Ter plaatse van de hoog overdekte entree betreedt u de woning en komt u binnen in een heerlijke ruime hal. Voorts heeft u hier toegang tot een brede nis met rechts de garderobe en links het toilet en in het midden de deur naar de keuken. In de hal bevindt zich de meterkast en de open hardhouten trap naar de eerste verdieping, de deur naar de garage en de moderne toegang tot de royale living.
De wanden zijn afgewerkt met fijne spachtelputz en op de gehele begane grond ligt een Afzelia hardhout lamellenparket vloer welke met olie is behandeld.

Toilet
Het toilet is geheel tot het plafond betegeld met bijpassende vloertegels. Hier is een vrij hangend closet geplaatst met een inbouw reservoir. Er is een fonteintje aanwezig en het kleine raam laat het daglicht binnen.

Living
Vanuit de hal betreedt u de zeer royale Z-vormige living. In afwijking tot gelijksoortige woningen in de laan is hier rechts een ruime zitkamer gesitueerd en links een zeer royale eetkamer. De ruimtes zijn keurig afgewerkt met fijne spachtelputz en ook hier ligt de Afzelia hardhout lamellenparket vloer welke met olie is behandeld.
De living zal heerlijk licht op u overkomen door de grote plafond hoge brede ramen in de achtergevel ter plaatse van de zithoek en de eetkamer. Koudeval wordt tegengegaan door drie convectorputten met hardhouten roosters. Deze ramen bieden een bijzonder weids uitzicht op uw zonnige tuin en de aangrenzende boswal. Sfeerbepalend is de centraal geplaatste (2004) hout gestookte haard in de zitkamer met rondom een natuursteen kader en plateau. De (HR) haard is voorzien van een liftdeur.
Om het te veel aan zonlicht te weren zijn er aan de buitenzijde een zonnescherm en een screen gemonteerd. Aan de linkerzijde is de ruime eetkamer gesitueerd met wederom de grote raampartijen welke heerlijk veel daglicht binnen laten en u een weids zicht bieden op de tuin.
Aan de voorzijde treft u de glazen deur naar de aangrenzende keuken.

Keuken
Aansluitend aan de eetkamer treft u een ruime lichte keuken aan. Een breed raam in de voorgevel geeft u een fantastisch zicht op de voortuin en de groene laan.
De inbouwkeuken staat in een ruime L-opstelling opgesteld. Deze keuken is samengesteld met een kunststof werkblad met waterkering en roomtint kaderfronten. In het werkblad treft u een brede 1 ½ spoelbak met afdruipgedeelte en een ATAG 4-pits gaskookplaat aan. Voorts beschikt u over een oven, een BOSCH vaatwasmachine en een SIEMENS inbouw koel-vrieskast met 3 vriesladen.
Op de alternatieve tekening is te zien dat door het verwijderen van de wand, tussen de keuken en de eetkamer, er een fantastische ruime woonkeuken zal ontstaan. De beleving van deze woonkeuken kunnen wij u tonen bij een bezoek aan een van de buren.

Garage
Deze ruime garage is verwarmd en afgewerkt, de wanden zijn geschilderd en de vloer is betegeld. De ruimte wordt aan de voorzijde gesloten door nieuw geplaatste dubbele openslaande deuren. De glasvakken zijn voorzien van melkglas t.b.v. het wenselijke daglicht. Via de loopdeur in de zijgevel bereikt u de zijtuin. Achterin de garage treft u de deur naar de bijkeuken aan. De beide ruimte bieden u bijzonder veel bergruimte. Zoals u op de alternatieve tekening kunt zien zijn er inmiddels vele bewoners die de garage hebben aangepast en ingericht als bijvoorbeeld praktijkruime of werkkamer.

Bijkeuken
De bijkeuken achter in de garage wordt thans voornamelijk benut als praktische extra bergruimte. Indien gewenst is het ook eenvoudig mogelijk deze ruimte te benutten als bijkeuken of wasruimte. De vloer is betegeld en de ruimte ontvangt het wenselijke daglicht door het raam in de zijgevel.

Verdieping

Overloop
Over de hardhouten open trap komt u op de zeer royale langgerekte overloop. Ook hier zijn alle wanden afgewerkt met fijne spachtelputz. De gehele verdiepingsvloer is voorzien van zachte vloerbedekking. De overloop geeft toegang tot de master-bedroom met eigen badkamer, de royale in grootte variërende slaapkamers 2, 3 en 4, een ruime wasruimte, een tweede badkamer, een separaat toilet en een balkon aan de achterzijde. De overloop geniet veel licht door het raam in de voorgevel en terrasdeur aan de achterzijde. Door deze laatstgenoemde deur betreedt u het overdekte balkon van waaruit u een fraai zicht hebt op uw tuin en de aangrenzende boswal. Dit balkon is voorzien van drainagetegels.

Master-bedroom
De royale master-bedroom (ca. 19 m2) is aan de achterzijde gesitueerd waardoor u door het brede raamkozijn fraai zicht hebt op de riante zonnige achtertuin en achtergelegen groene boswal. De wanden zijn rondom afgewerkt met fijne spachtelputz en op de vloer ligt zachte vloerbedekking. Er is voldoende ruimte voor het plaatsen van een grote garderobekast. Via separate deur komt u in de aangrenzende eigen badkamer.

Badkamer 1
Aangrenzend aan de master-bedroom geniet u van een eigen ruime badkamer.
Rondom is deze tot het plafond betegeld en ingericht met een heerlijk ligbad met thermostaatkraan en handdouche en twee wastafels met planchet. Het klepraam biedt het gewenste daglicht en ventilatie.
De grote spiegel op de achterwand geeft een bijzonder ruimtelijk effect aan de badkamer.
De verdieping is thans ingedeeld met twee badkamers. Indien gewenst kan eenvoudig, door het verwijderen van de tussenwand, één zeer ruime badkamer gecreëerd worden.

Slaapkamer 2
Dit is een ruime slaapkamer (ca. 12 m2) aan de voorzijde. Heerlijk licht door de brede raampartij met draai- kiepraam en zicht op de laan en omgeving. Door de rechte wanden rondom is de kamer optimaal te benutten.

Slaapkamer 3
Deze ruime kamer (vloeroppervlak ca. 13 m2) bevindt zich aan de voorzijde, maar dan rechts onder de schuine hoogoplopende dakhelling. Deze schuine dakhelling met hoge nok geeft een leuk speels effect aan de kamer. Achter het knieschot treft u ook nog extra bergruimte.

Slaapkamer 4
Aan het eind van de gang links is de vierde slaapkamer (vloeroppervlak ca. 13 m2) gesitueerd. Qua vorm en afwerking is deze vergelijkbaar met slaapkamer 3 met het verschil dat u hier weer zicht hebt op de groene achtertuin. Ook hier treft u achter de knieschot extra bergruimte.

Badkamer 2
Centraal op de overloop is de tweede badkamer gesitueerd welke benut kan worden door uw kinderen en/of gasten. Rondom is deze tot het plafond betegeld en voorzien van een inloopdouche met thermostaatkraan en glazen wand, een wastafel met planchet en een designradiator t.b.v. het gewenste comfort. Er is hier een extra kozijn met klepraam geplaatst t.b.v. het gewenste daglicht en ventilatie.

Toilet
Op de verdieping beschikt u over een separaat toilet. Het toilet is geheel betegeld en uitgevoerd met een vrij hangend closet met een inbouw reservoir.

Wasruimte / berging
In deze ruimte treft u tevens de reeds vernieuwde (2017) CV-ketel aan. Het betreft een REMEHA met een CW6-waarde. Hierdoor biedt de ketel ruim voldoende capaciteit t.b.v. het voeden van beide badkamers. Tevens treft u hier de omvormer voor de zonnepanelen (2017) en de aansluitingen t.b.v. uw wasmachine en droogautomaat.
Achter het knieschot beschikt u over extra bergruimte.

Vliering
Een hooggeplaatst luik in de wasruimte, bij de nok, biedt u toegang tot de langgerekte bergvliering met extra bergruimte.

Extern
De villa staat op een ideaal gesitueerde kavel van 696 m2 exclusief de aangrenzende mandelige hout- en boswal. De woning is opgetrokken in een combinatie van moderne en traditionele bouwvormen en gemetseld met 3 wisselende types metselstenen in verschillende tinten. De hoog overdekte entree geeft de woning een voorname uitstraling. Op het dak, en uit het zicht, zijn 8 zonnepanelen geplaatst met een totale opbrengst van ca. 1.800 kWh per jaar. Er is ruimte voor uitbreiding van het aantal panelen.
Aan de voorzijde, voor de garage, treft u een brede oprit van sierbestrating alwaar u eenvoudig 2 auto’s kunt parkeren. Deze sierbestrating loopt door langs de rechterzijde waardoor er nog 2 auto’s geparkeerd kunnen worden. Voorts is de tuin aan de voorzijde ingericht met een groot gazon, diverse borders, volgroeide struiken, bomen en hagen. Linksom dan wel rechtsom bereikt u via de zijtuinen de zonnige achtertuin op het zuid / zuidoosten. De volgroeide hoge erfscheiding links en rechts bieden u de gewenst privacy.
In de achtertuin is een groot zonneterras langs de achtergevel aangelegd. Het gazon aan de linkerzijde loopt door naar het lagergelegen gedeelte aan de achterzijde. Rondom treft u een grote diversiteit aan planten, struiken en bomen.
Op de achtergevel is, ter plaatse van de living en eetkamer, zonwering geplaats t.b.v. het weren van overvloedig zonlicht.

Belangrijke kenmerken:
• Villa op ruim perceel van 696 m2, met optimale privacy
• Aan achterkant grenzend aan prachtige volgroeide boswallen
• Zonnige tuin op zuid / zuidoost ingericht met een diversiteit aan planten en bomen
• Ruime tuingerichte living voorzien van grote raampartijen met weids zicht op de tuin
• 8 zonnepanelen (2017) opbrengst ca. 1800 kWh per jaar
• Brede houtgestookte haard centraal in de living
• Begane grond voorzien van Afzelia hardhout lamellenparket
• Keuken met complete inbouwkeuken voorzien van alle wenselijke inbouwapparatuur
• Ruime eetkamer met grote tuingerichte raampartijen
• Keuken en eetkamer eenvoudig samen te voegen tot prachtig ruime woonkeuken
• Royale lichte overloop met toegang tot overdekt balkon
• 4 in grootte variërende ruime slaapkamers
• 2 badkamers voorzien van ligbad en inloop douche
• Praktische separate wasruimte
• Bergvliering in de nok van de woning
• Inpandige ruime garage met praktisch dubbele garagedeuren
• Thermopane beglazing grotendeels vervangen 2007 en 2015
• Royale oprit met ruimte voor 5 auto’s
• Woonoppervlakte ca. 172 m2.
• Volume ca. 605 m3.
• Perceeloppervlakte 696 m2. excl. aangrenzende boswal
• Energielabel A, geldig tot 01-12-2030
• Bouwjaar 1998
• Aanvaarding in overleg

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

vraagprijs
€ 785.000 kosten koper
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Villa, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1998
Soort dak
Bitumineuze dakbedekking, pannen
Ligging
Aan bosrand, aan park, aan rustige weg, beschutte ligging, in bosrijke omgeving, in woonwijk

Oppervlakten en inhoud

Wonen
172 m²
Overige inpandige ruimte
17 m²
Gebouwgebonden Buitenruimte
3 m²
Perceel
696 m²
Inhoud
605 m³

Indeling

Aantal kamers
6 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers
Badkamervoorzieningen
Dubbele wastafel, inloopdouche, ligbad, wastafel
Aantal woonlagen
2
Voorzieningen
Buitenzonwering, mechanische ventilatie, rookkanaal, tv kabel, zonnepanelen

Energie

Energielabel
A
Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas, muurisolatie, vloerisolatie, volledig geisoleerd
Verwarming
Cv ketel, open haard
Warm water
Cv ketel
Cv-ketel
REMEHA (gas gestookt combiketel uit 2017, eigendom)

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Almere A 612
Oppervlakte
696 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
AMR04-A-612

Buitenruimte

Tuin
Achtertuin, tuin rondom, voortuin, zijtuin
Achtertuin
332 m²
Ligging tuin
Gelegen op het zuidoost

Garage

Capaciteit
1 auto
Voorzieningen
Elektra, verwarming

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein, openbaar parkeren
Bekijk alle kenmerken

Overige media