Verkocht

Meerkoetlaan 21 1343 AW Almere

€ 680.000 k.k.

Omschrijving

Deze woning wordt aangeboden met een vraagprijs van € 719.000,- k.k.
Biedingen vanaf € 680.000,- k.k. worden door verkopers in overweging genomen.


Deze HALFVRIJSTAANDE VILLA staat in de prachtige woonomgeving genaamd Almere-Hout. De villa biedt u een royale living met visgraat parket, ruime werkkamer, open keuken met bijkeuken, 3 in grootte variërende slaapkamers (4de mogelijk), 2de werkkamer, ruime bergzolder, een groot dakterras en een zeer royale tuin op het zuiden met aangrenzend de unieke hout- en boswallen, bossen en landerijen. De beide badkamers en de toiletruimtes zijn in 2021 volledig gemoderniseerd.
Dit villapark wordt gekenmerkt door doodlopende lanen, grote kavels met aangrenzende hout- en boswallen, fraaie villa’s in diverse stijlen, doch altijd in harmonie met de omliggende groene natuur. Dit villapark wordt omringd door landerijen, bossen en waterpartijen.


Wijk en omgeving
Het villapark Vogelhorst in Almere-Hout kenmerkt zich door de zeer groene en rustige woonomgeving grenzend aan de 27-holes Golfbaan en de boswachterij Almeerderhout. Alle villa’s zijn hier gebouwd op royale kavels, onderling gescheiden door groenvoorzieningen en gelegen aan doodlopende laantjes. Aan het einde van de straat loopt u zo het bos in en langs de vele wandel- of fietspaden geniet u van de prachtige natuur.
Vanaf deze locatie heeft u een snelle verbinding met de A6 en A27 richting Amsterdam, Lelystad, Utrecht en ’t Gooi. De bushalte is op loopafstand bereikbaar en alle voorzieningen zoals supermarkten, scholen kinderopvang en gezondheidscentrum zijn op korte afstand in het naastgelegen Nobelhorst en Oosterwold.
Kortom, een schitterende locatie te midden van een grootte diversiteit aan flora en fauna.

Indeling:

Hal

Ter plaatse van de overdekte entree betreedt u de hal, welke rondom keurig is afgewerkt, op de vloer ligt een tegelvloer. De hal ontvangt veel licht door het raam in de voordeur, het zijlicht en de glasdeur naar de living. Vanuit de hal heeft u toegang tot de meterkast, het toilet, de garderobe, de lichte brede living en de hardhouten trap naar de 1e verdieping. Stalen kozijnen zijn vervangen door houten binnenkozijnen en paneeldeuren met traditioneel deurbeslag. Onder de trap is ruimte voor de garderobe.

Living
In de gehele living ligt een Afzelia visgraat parketvloer met rondom donkere bies. Deze hardhouten vloer geeft de living een warm en vriendelijk karakter. Om koude val tegen te gaan, zijn in de vloer twee convectorputten aangebracht met hardhouten roosters. Het plafond is glad gestuukt en rondom zijn de wanden glad afgewerkt (Farrow&Ball) en deels voorzien van behang.
De heerlijk ruime living is over de gehele breedte en diepte van de woning gesitueerd met rechts een gezellige zithoek, centraal zeer veel verkeersruimte en links de eetkamer met aangrenzend de open keuken (Siematic) met bijkeuken én een praktische studeer- werkkamer in de voormalige garage.
In de zithoek zit u gezellig rond de openhaard welke is uitgevoerd met een kalkzandsteen Louis Seize sierschouw. Hier heeft u tevens fraai zicht op uw woonomgeving en tuin door het brede raam in de voorgevel en de dubbele openslaande deuren in de achtergevel. Deze dubbele openslaande deuren treffen we ook bij de centrale verkeersruimte. Zodra u alle deuren in de achtergevel opent zult u uw zonnige tuin ervaren als een verlengstuk van uw living.
De ruime eetkamer laat het toe hier een royale eettafel te plaatsen. Ook hier heeft u contact met de buitenwereld d.m.v. het brede raam in de voorgevel. Aangrenzend aan de eetkamer is de open keuken gesitueerd waardoor u contact hebt met uw gezin of gasten terwijl u in de keuken bezig bent.

Studeer- werkkamer
Bij enkele woningen in de laan hebben eigenaren de wand tussen eetkamer en garage geheel of gedeeltelijk verwijderd waardoor er een zeer royale eetkamer of praktische extra (werk)kamer is ontstaan. Hier is er in 2003 gekozen voor een brede sparing met dubbele schuifdeuren waar achter een ideale studeer- werkkamer schuil gaat. De kamer is keurig afgewerkt, de Afzelia visgraat parketvloer is hier doorgelegd en de garagedeur is vervangen door een gemetselde borstwering en breed raamkozijn in stijl van de voorgevel. Hierdoor komt veel wenselijk daglicht de ruimte binnen en heeft u zicht op de voortuin.

Keuken
De keuken (Siematic) staat in een L-opstelling en is uitgevoerd met roomwitte kaderfronten. Dit gecombineerd met een zwart granieten werkblad met waterkering, granieten vensterbank en geïntegreerde RVS spoelbak met spoelgedeelte en keukenkraan. Het raamkozijn in de achtergevel verschaft het wenselijke werklicht én het zicht op de diepe zonnige achtertuin.
De keuken is compleet ingericht met een SMEG heteluchtoven, een WHIRLPOOL magnetron, een SMEG 4-pits gaskookplaat met vlakscherm afzuigkap, een geïntegreerde vaatwasmachine en een hoge SIEMENS inbouwkoelkast. Veel bergruimte treft u in de onderkasten, carrouselkast en de bovenkasten.
De deur aan de zijkant verschaft u toegang tot de aangrenzende bijkeuken / wasruimte.

Bijkeuken
De oorspronkelijke inpandige garage is door de huidige bewoners opgesplitst waardoor er aan de voorzijde een werkkamer is ontstaan en aan de achterzijde een zeer praktische bijkeuken. De afmetingen van deze ruimte laten het toe dat hier tevens de wasmachine en droger staan opgesteld. Indien u dat wenselijk vindt kunnen deze eventueel ook op de 1e verdieping worden geplaatst. Aan de achterzijde komt u via de deur in uw zonnige groene tuin.

Toilet
De toiletruimte is in 2021 volledig vernieuwd. De wanden zijn tot halve hoogte afgewerkt met grote hoogglans witte wandtegels. Daarboven zijn de wanden en het plafond glad gestuukt. Op de grond liggen Belgisch hardsteen look vloertegels. Er is een modern vrij hangend closet geplaatst en het inbouwreservoir is stijlvol afgewerkt met natuursteen mozaïek. In de hoek is een fonteintje geplaatst.

1e Verdieping

Overloop

Op de gehele verdieping ligt een Grenen plankenvloer en zijn de wanden grotendeels glad afgewerkt. Een mogelijk interessante wijziging zou kunnen zijn (indien u daar behoefte aan heeft) om de standaard vlizotrap naar de 2e verdieping te vervangen door een vaste trap waardoor de 2e verdieping functioneel bij de leefruimte wordt betrokken. Alle standaard binnendeuren zijn vervangen door paneeldeuren en voorzien van traditioneel luxe deurbeslag.
Vanuit de overloop heeft u toegang tot de 2 slaapkamers aan de rechterzijde, een studeer- kastenkamer, de CV-ruimte, de separate toiletruimte, de 2e badkamer, de corridor met garderoberuimte en de toegang tot de 1e badkamer en de royale master-bedroom met groot dakterras.

Corridor
Vanuit de overloop betreedt u de corridor welke de master-bedroom, de badkamer 1 en de overloop met elkaar verbindt. Links onder de schuine dakhelling is een diepe kastenwand gecreëerd. Hierachter beschikt u over een zeer diepe garderobekast wat veel ruimte bespaart in de master-bedroom. Ook hier is de plankenvloer doorgelegd naar de slaapkamer.

Master-bedroom (1)
Deze kamer heeft een speelse uitstraling wat te danken is aan de hoogoplopende en zichtbare dakconstructie, de dakkapel aan de voorzijde en de grote raampartij aan de achterzijde met loopdeur naar het dakterras. Op de vloer ligt de grenen plankenvloer en de wanden zijn glad afgewerkt. Het raam in de achtergevel met daarnaast de loopdeur naar het grote dakterras geven u een fantastisch weids uitzicht over uw tuin, boswal en de achtergelegen weide en bossen.

Dakterras
Het grote dakterras van ruim 2 x 6 mtr. is ideale gesitueerd op het zuiden en dus de plek om van uw tuin en het omringende natuurschoon te genieten. Het terras is voorzien van drainagetegels met daaromheen een stalen hekwerk.

Badkamer (1)
In 2021 is deze badkamer geheel gemoderniseerd. De grote raampartij biedt veel wenselijk daglicht en u heeft hierdoor fraai zicht op uw zonnige tuin en het aangrenzende groen.
Het plafond is glad gestuukt en de wanden zijn grotendeels afgewerkt met grote moderne wandtegels. De wand achter het wasmeubel is stijlvol afgewerkt met natuursteen mozaïek.
Op de vloer liggen grote tegels met Belgisch hardsteen look met daaronder comfortabele vloerverwarming.
Voorts is de badkamer ingericht met een groot kunststof ligbad voorzien van thermostaatkraan, hand- en regendouche en glazen badscherm. Het brede wasmeubel bestaat uit een zwart graniet werkblad met 2 geïntegreerde waskommen, 2 mengkranen, onderkast met 4 laden en een brede spiegel met geïntegreerde ledverlichting.

Slaapkamers (2 en 3)
Rechts op de overloop treft u 2 in grote variërende slaapkamers. De wanden in de kamers zijn glad afgewerkt met behang en op de vloer ligt wederom de rustieke grenen plankenvloer. Naast de ramen in de dakkapel vindt u ook raamkozijnen in de kopgevels aan de voor- en achterzijde. De blinde panelen in de dakkapel zijn van glas voorzien t.b.v. meer daglicht en zicht op de woonomgeving. Enkele ramen zijn voorzien van horren. Deze voormalige kinderkamers zijn thans in gebruik als logeerkamer en fitnessruimte.

Studeer- kastenkamer
Op de verdieping beschikt u ook nog over een 4de kamer. Afhankelijk van uw wensen kunt u deze benutten als studeer- hobbykamer of rondom inrichten als praktische kastenkamer. Het grote raam in de achtergevel biedt fraai zicht op de groene woonomgeving en is tevens voorzien van een inzethor.

Gastenbadkamer 2
De 2e (gasten)badkamer is eveneens in 2021 geheel gemoderniseerd. Ook hier is het plafond glad gestuukt en de wanden zijn afgewerkt met grote moderne wandtegels. De wand achter het wasmeubel is afgewerkt met natuursteen mozaïek. Op de vloer liggen grote tegels met Belgisch hardsteen look.
Voorts is de badkamer ingericht met een ruime inloopdouche voorzien van hardglas (Sealskin) draaideuren, thermostaatkraan, hand- en regendouche. Het wasmeubel bestaat uit een zwart graniet werkblad met een geïntegreerde waskom, mengkranen, onderkast met 2 laden en een spiegel met geïntegreerde ledverlichting. De ruimte is uiteraard verwarmd en het raam in de voorgevel draagt bij aan eventueel wenselijke ventilatie.

Toilet
In dezelfde stijl als de badkamer is ook de toiletruimte in 2021 volledig vernieuwd. De wanden zijn afgewerkt met grote hoogglans witte wandtegels en op de grond liggen Belgisch hardsteen look vloertegels. Het plafond is glad gestuukt. Er is een modern vrij hangend closet geplaatst. Het inbouwreservoir is stijlvol afgewerkt met natuursteen mozaïek.

CV-ruimte
Hier treft u nog extra bergruimte en de NEFIT CV-ketel (2012) welke keurig jaarlijks is onderhouden. Ook is hier de verdeler van de vloerverwarming geplaatst t.b.v. badkamer 1.

2de Verdieping

Bergzolder / Slaapkamer (4) mogelijk

Thans is de 2e verdieping in gebruik als grote bergzolder welke te bereiken is over de houten vlizotrap op de overloop. Veel bewoners in de straat hebben deze ruimte volwaardig bij de leefruimte betrokken door hier een 4e slaapkamer te creëren. De standaard vlizotrap is daarbij vervangen door een vaste trap. Als dit niet uw voorkeur heeft dan geniet u hier van heerlijk veel bergruimte. Tevens treft u hier de mechanische ventilatie unit en de ‘Sunny Boy’ omvormer t.b.v. de zonnepanelen (Sunpower USA).
Standaard is de ruimte boven de badkamer onbenut. Ook daar kunt u verandering in aanbrengen door vanuit de hierboven genoemde ruimte een sparing te creëren waardoor deze vliering wel te bereiken is. U kunt hierdoor veel extra bergruimte benutten.

Extern
De woning staat aan de zuidkant van een heerlijk rustige doodlopende laan met gelijksoortige woningen. Verkeer is hier nauwelijks waardoor kinderen veilig op straat kunnen spelen.
De voortuin is ingericht met een brede oprit van sierbestrating en biedt ruimte voor het parkeren van ca. 4 auto’s. Over klinkerpaden bereikt u de entree en gaat u langs de woning naar de heerlijke achtertuin.
Aan weerszijde van de paden zijn royale borders aangelegd en ingevuld met een zeer grote diversiteit aan planten, struiken en bomen. Aan de voorgevel treft u tevens de buitenkraan én de tegenwoordig zeer gewenste elektrische laadpaal. De hoge volgroeide hagen aan voor- en zijkant bieden u de gewenste privacy. Via de zijtuin, waar ook een groot tuinhuis is geplaatst, komt u in de zeer royale en vooral zonnige tuin aan de achterzijde, welke ideaal is gelegen op het zuiden.

Langs de achtergevel is een groot breed zonneterras aangelegd met daar omheen brede borders en een trap naar het lagergelegen gazon. Kenmerkend voor het gehele tuinontwerp zijn de vele ronde vormen t.p.v. terrassen, paden, gazon en borders. Dit alles in samenspel met een fraaie selectie van beplanting.
Op de achtergevel is een breed elektrisch zonnescherm aangebracht zodat u eventueel overvloedig zonlicht kunt weren. Van het vroege voorjaar tot laat in het najaar geniet u hier van de prachtige groene leefomgeving. Voorts is de tuin ingericht met een groot gazon omringd door diverse borders en aansluitend daarachter de fantastische volgroeide hout- en boswal welke kenmerkend zijn voor de gehele wijk. Vanuit verschillende posities in uw tuin kunt u genieten van alle jaargetijden en op elk tijdstip de zon, dan wel de schaduw opzoeken.


Belangrijke kenmerken:
• Verzorgde en goed onderhouden 2-onder-1 kapwoning
• Royaal perceel met aangrenzend de hout- en boswal
• Uitstekend onderhouden parkachtige tuin op het zuiden
• Aangrenzende hout- en boswal biedt bijzonder veel privacy
• Living voorzien van grote raampartijen en dubbele openslaande deuren
• Fraaie Afzelia visgraat parketvloer met bies
• Complete keuken met ruime bijkeuken
• Royale werkkamer op de begane grond
• Houtgestookte openhaard met Louis Seize kalkzandsteen sierschouw
• 3 in grootte variërende ruime slaapkamers
• Royale master-bedroom met toegang tot balkon
• 2 Gemoderniseerde luxe badkamers (2021)
• 2 Separate toiletruimtes eveneens in 2021 vernieuwd
• Ruime beloopbare bergzolder
• Vaste trap naar 2e verdieping en 4e slaapkamer mogelijk
• Diverse ramen en deuren voorzien van horren
• Electrische laadpaal aan de voorzijde
• Buitenkranen aan voor- en achterzijde
• Prachtige ligging te midden van de uitgestrekte bossen
• Binnen schilderwerk grotendeels uitgevoerd 2022-2023
• Buiten schilderwerk laatst uitgevoerd 2021
• 14 Zonnepanelen met opbrengst van ca. 4500 kWh p/j
• Energielabel A, geldig tot 10-09-2030
• Woonoppervlakte ca. 142 m2.
• Overige inpandige ruimte ca. 9 m2.
• Gebouw gebonden buitenruimte ca. 13 m2.
• Externe bergruimte ca. 8 m2.
• Bruto inhoud ca. 542 m3.
• Bouwjaar 1997
• Aanvaarding in overleg.


Disclaimer:
Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Benoemde zaken in de omschrijving kunnen mogelijk meegaan met de verkopers of zijn onderdeel van de onderhandeling. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Prijs
€ 680.000 kosten koper
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Villa, twee onder een kapwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1997
Soort dak
Pannen
Ligging
Aan bosrand, aan rustige weg, beschutte ligging, in bosrijke omgeving, in woonwijk

Oppervlakten en inhoud

Wonen
142 m²
Overige inpandige ruimte
9 m²
Gebouwgebonden Buitenruimte
13 m²
Externe bergruimte
8 m²
Perceel
623 m²
Inhoud
542 m³

Indeling

Aantal kamers
6 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers
Badkamervoorzieningen
Douche, dubbele wastafel, inloopdouche, ligbad, vloerverwarming, wastafel, wastafelmeubel
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Alarminstallatie, buitenzonwering, mechanische ventilatie, rookkanaal, tv kabel, zonnepanelen

Energie

Energielabel
A
Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas, muurisolatie, vloerisolatie, volledig geisoleerd
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Cv-ketel
NEFIT (gas gestookt combiketel uit 2012, eigendom)

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Almere A 368
Oppervlakte
623 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
AMR04-A-368

Buitenruimte

Tuin
Achtertuin, voortuin, zijtuin
Achtertuin
380 m²
Ligging tuin
Zuid

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken