Verkocht

Paradijsvogelweg 45 1349 CH Almere

€ 950.000 k.k.

Omschrijving

Deze prachtige villa in traditionele stijl heeft een woonoppervlakte van 196 m2 en een ruim bijgebouw van 82 m2. Het is gelegen in een rustige en ruimtelijke woonomgeving in Almere-Hout, op een royaal perceel van 1.461 m2. Er grenst ook een weiland van 1.789 m2 aan, dat indien gewenst apart kan worden aangekocht.
De locatie biedt een groene, landelijke woonomgeving met nabijheid van bossen, water, een golfbaan, landerijen en een uitgestrekte tuin. Ondanks de landelijke sfeer is de ligging zeer centraal, met goede verbindingen naar onder andere 't Gooi en Amsterdam via diverse uitvalswegen.
De gemeente biedt veel vrijheid op deze locatie wat betreft het gebruik van uw eigen grond. U kunt 50% van uw perceel bebouwen, waardoor er ruimte is voor diverse hobby's of kleine bedrijfsactiviteiten.
De villa beschikt over een ruime woonkamer met uitzicht op de tuin, een grote woonkeuken en bijkeuken, een royale werkkamer, 3 slaapkamers van verschillende groottes (met mogelijkheid voor 4/5), ruime badkamers, een aparte wasruimte, een grote bergzolder met vaste trap en een prachtige diepe tuin op het zuidwesten, ideaal gelegen.
 
BELANGRIJK! Deze woning wordt te koop aangeboden met een vraagprijs van € 950.000,- k.k. 
Verkopers zullen biedingen vanaf € 900.000,- k.k. in overweging nemen.

 
 
Begane grond
 
Aan de zijkant van de woning bevindt zich de ingang. De voordeur, voorzien van glasverdeling en zijlicht, laat veel natuurlijk licht de hal binnenstromen. De ruime hal biedt toegang tot de meterkast, het toilet, de ruime woonkeuken met aangrenzende bijkeuken, de ruime woonkamer en de praktische werkkamer.
De gehele woning is gebouwd volgens traditionele methoden en heeft hardhouten kozijnen zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant, evenals paneeldeuren met glasverdeling en bijpassend deurbeslag.
De plafonds en wanden zijn strak gestuukt. Op de vloer liggen traditionele vloertegels die doorlopen naar de keuken en bijkeuken. De gehele begane grond is voorzien van comfortabele vloerverwarming. Via de open hardhouten trap bereikt u de bovenverdieping.
 
Het toilet is betegeld tot aan het plafond en het plafond is strak gestuukt. Het toilet heeft een zwevend toilet met inbouwreservoir en een fonteintje. Het uitzetraampje zorgt voor gewenste ventilatie.
 
Op de begane grond is er een ruime werkkamer, ideaal voor hobby's. De grote ramen aan de voor- en zijkant zorgen voor veel daglicht en bieden uitzicht op de omgeving. De kamer is volledig strak gestuukt. Zowel de vloer als de vensterbanken zijn gemaakt van Belgisch hardsteen, wat de kamer een passend landelijk karakter geeft.
 
De ruime woonkamer is gelegen aan de achterzijde van de woning en beslaat de gehele breedte. Grote ramen rondom bieden een prachtig uitzicht op de ruime tuin en groene omgeving. Dubbele openslaande deuren geven toegang tot het ruime zonneterras op het zuidwesten. Ook hier zijn de wanden en het plafond strak gestuukt en ligt er een mooie vloer van Belgisch hardsteen met comfortabele vloerverwarming. Op donkere en koude dagen kunt u genieten van de houtkachel in de zithoek.
In het midden van de kamer bevindt zich een ruime eethoek. Vanuit hier heeft u opnieuw zicht op het omliggende landschap en, door een karakteristiek stalen raam, op de woonkeuken aan de voorzijde.
 
Passend bij het woningtype kunt u ook een gezellige en ruime woonkeuken verwachten. Deze keuken staat in directe verbinding met de bijkeuken, hal en de woonkamer via traditionele paneeldeuren met glasverdeling. De woonkeuken is voorzien van een opvallende tweekleurige tegelvloer met vloerverwarming en heeft gladde wanden en plafonds. Vanuit het brede raam boven het spoelgedeelte aan de voorzijde heeft u een prachtig uitzicht op de voortuin, laanbomen, landerijen en de uitgestrekte horizon.
 
De landelijke U-vormige keuken is uitgerust met een werkblad van Belgisch hardsteen en een brede dubbele keramische spoelbak. De SIEMENS vaatwasser en de BOSCH inbouwkoelkast zijn voorzien van fronten afgewerkt met zink. Daarnaast heeft de keuken een BOSCH oven-magnetron combinatie en een AEG inductiekookplaat. Er is voldoende ruimte om een gezellige eethoek op te stellen, en dankzij het stalen raamkozijn heeft u zicht op de woonkamer en de tuin aan de achterzijde, evenals de omliggende landerijen.
 
Direct naast de keuken bevindt zich de praktische bijkeuken, die veel extra opbergruimte biedt. De tegelvloer met tweekleurig patroon loopt door vanuit de keuken en is ook voorzien van vloerverwarming. De wanden zijn betegeld tot aan het plafond, het plafond is glad gestuukt en het raam aan de voorzijde zorgt voor natuurlijk daglicht. Een handige extra spoelbak met kraan bevindt zich in de hoek van de ruimte. Daarnaast vindt u hier de verdeler van de vloerverwarming en een tweede toegangsluik naar de kruipruimte.
 
Eerste verdieping
 
Via de open trap van hardhout bereikt u de ruime overloop op de eerste verdieping, die toegang biedt tot drie ruime slaapkamers van verschillende grootte, de badkamer en een aparte wasruimte. Vanuit een van de kamers aan de achterzijde leidt een vaste open trap naar de zeer ruime bergzolder.
 
Op deze verdieping zijn bijna alle wanden glad gestuukt en de plafonds zijn afgewerkt met fijn schuurwerk. De binnenkozijnen zijn van hardhout en er zijn paneeldeuren met glasvakken en traditioneel deurbeslag. De vloer van de overloop is betegeld met dezelfde tegels als de hal op de benedenverdieping.
 
De grootste kamer is de master-bedroom, gelegen aan de voorzijde over de volledige breedte van de woning. Hier bevindt zich een landelijke grenen plankenvloer en grote ramen die een prachtig uitzicht bieden op de voortuin, de laanbomen en het achterliggende land. Voor een aangenaam klimaat is er ook een geïnstalleerde airconditioning aanwezig. Er is een tussenwand geplaatst met daarachter een inloopkast. Indien gewenst kan deze ruime kamer eenvoudig worden opgesplitst om een vierde slaapkamer op deze verdieping te creëren.
 
Slaapkamer 2 en 3 bevinden zich aan de achterzijde. Ook deze kamers zijn ruim en hebben een landelijke grenen plankenvloer die goed past bij het karakter van de woning. De plafonds zijn afgewerkt met fijn schuurwerk en de zichtbare gordingbalken zijn netjes geschilderd. Beide kamers bieden een prachtig uitzicht op de zonnige achtertuin, het aangrenzende perceel (afzonderlijk te koop aangeboden) en de landerijen. De linker kamer is ook voorzien van een comfortabele airconditioning om de kamer koel te houden op warme dagen. Bovendien is er een witgeschilderde vaste open trap geplaatst die leidt naar de ruime zolderverdieping. Het idee is om deze kamer aan te vullen met een apart slaapgedeelte op de bovenverdieping.
 
De badkamer is heerlijk ruim en licht, voornamelijk dankzij de brede dakkapel. Het plafond heeft ingebouwde spotlights en alle (tussen)muren en kolommen zijn betegeld met kenmerkende wand- en vloertegels voor deze woning. De vloer heeft comfortabele vloerverwarming. De badkamer is uitgerust met een ruime inloopdouche met thermostaatkraan, een zwevend toilet met inbouwreservoir, een zwevend bidet, een designradiator en twee wastafels met kranen en twee ingebouwde spiegels.
 
De praktische aparte wasruimte is ruim en biedt extra opbergruimte. Hier bevinden zich de aansluitingen voor de wasmachine en droger, evenals de
 
 ATAG CV-ketel (2018). Ook de mechanische ventilatie-unit en de verdeler van de vloerverwarming voor de badkamer zijn hier geplaatst. De wanden en het plafond zijn glad gestuukt en de vloer is betegeld met dezelfde vloertegels als op de overloop.
 
Tweede verdieping
 
De woning beschikt over een ruime zolderverdieping die gemakkelijk toegankelijk is via een vaste trap in de kamer aan de achterzijde. Natuurlijk kan deze trap ook worden verplaatst naar de centrale overloop. De verdieping is opgedeeld in drie zones met tussenwanden en deuren. Deze ruimtes bieden veel opbergruimte, maar kunnen ook anders worden benut, bijvoorbeeld door het plaatsen van dakramen.
 
Exterieur
 
De woning is gebouwd met lichtgekleurde handgevormde metselstenen, heeft een mansardedak met dakpannen en is omringd door traditioneel geruite ramen. De ingang met een natuurstenen bordes bevindt zich aan de zijkant. De villa heeft een lange en brede oprit met mooie bestrating, waar ruimte is voor wel 10 parkeerplaatsen. Het perceel van ongeveer 22,5 x 65 meter (1.461 m2) wordt omringd door volwassen hoge hagen en heeft verschillende borders met een grote verscheidenheid aan beplanting. De zeer diepe achtertuin (bijna 40 meter) is gunstig gelegen op het zuidwesten en is aangelegd met een groot gazon en bloemperken aan de zijkant. Vanaf zowel de voor- als achterkant geniet u van een uniek vrij en weids uitzicht over de omringende landerijen. Langs de achtergevel is een ruim zonneterras aangelegd met grote natuurstenen tegels en is onderheid.
 
Bijgebouwen
 
Aan de rechterkant van de woning bevindt zich een royaal bijgebouw dat kan dienen als dubbele garage. Het bijgebouw is in dezelfde stijl als het hoofdgebouw opgetrokken. Dankzij de extra verdieping, geïsoleerde spouwmuren en dubbele beglazing zijn er ook andere mogelijkheden voor gebruik. Er is een elektrische overheaddeur met afstandsbediening en binnenin bevindt zich ook een spoelbak met waterkraan.
 
Achter het bijgebouw staat een tweede houten buitenberging, die ook is voorzien van elektriciteit, water- en rioolaansluitingen. Er is tevens een toilet geïnstalleerd. Rondom de woning en bijgebouwen zijn uiteraard voldoende stopcontacten en buitenkranen aanwezig.
 
Extra perceel
 
Achter de Paradijvogelweg bevinden zich weilanden en percelen, waaronder ook achter het huis aan de Paradijsvogelweg 45. Het aangrenzende weiland beslaat maar liefst 1.789 m2 en is eigendom van de verkopers. Het wordt apart aangeboden. De tussenliggende sloot is gedempt, waardoor het aangrenzende perceel vrij toegankelijk is. Dit weiland kan worden gebruikt voor stadslandbouw, als uitbreiding van uw tuin of om te laten begrazen door (uw) paarden.
 
 
Belangrijke kenmerken van deze woning zijn:
 
- Een ruime villa met een traditionele bouwstijl, gelegen op een prachtige locatie.
- Landelijk wonen met alle voorzieningen op korte afstand.
- Mogelijkheid om paarden te houden.
- Een extra groot bijgebouw van 82 m2 met een verdiepingsvloer.
- Een schitterend perceel van 1.461 m2.
- Een aangrenzend weiland van 1.789 m2 dat apart wordt aangeboden.
- De achtertuin is ideaal gelegen op het zuidwesten en strekt zich uit over een diepte van ongeveer 40 m.
- Een vrij en weids uitzicht over landerijen aan zowel de voor- als achterzijde van de woning.
- Een groot zonneterras met natuurstenen tegels, dat is voorzien van een stevige fundering.
- Een ruime en comfortabele woonkamer die uitkijkt op de tuin.
- Een ruime woonkeuken met aangrenzende bijkeuken.
- Een ideale werkkamer op de begane grond met voldoende ruimte.
- De gehele begane grond is voorzien van comfortabele vloerverwarming.
- Er zijn 3 zeer ruime slaapkamers, eventueel uitbreidbaar naar 4 of 5 slaapkamers.
- Twee van de slaapkamers zijn voorzien van airconditioning.
- Er is een zeer ruime bergzolder die bereikbaar is via een vaste trap.
- Alle wanden en plafonds zijn strak gestuukt.
- De houten binnenkozijnen en paneeldeuren zijn voorzien van traditioneel deurbeslag.
- De ramen hebben traditionele roedeverdelingen.
 
- Energielabel B (geldig tot 29-09-2030).
- Het woonoppervlak bedraagt circa 196 m2.
- Daarnaast is er nog circa 24 m2 aan overige inpandige ruimte.
- Er is een externe bergruimte van circa 96 m2.
- De bruto inhoud van de woning is circa 790 m3.
- Het totale perceeloppervlak is 1.461 m2.
- Het aangrenzende weiland van 1.789 m2 wordt apart verkocht.
- De woning is gebouwd in 2000.
- Oplevering vindt plaats in overleg. 
 
 
Disclaimer: 
Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Benoemde zaken in de omschrijving kunnen mogelijk meegaan met de verkopers of zijn onderdeel van de onderhandeling. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

 
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Prijs
€ 950.000 kosten koper
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Villa, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2000
Soort dak
Pannen
Ligging
Aan rustige weg, landelijk gelegen, vrij uitzicht

Oppervlakten en inhoud

Wonen
196 m²
Overige inpandige ruimte
24 m²
Externe bergruimte
96 m²
Perceel
1.461 m²
Inhoud
790 m³

Indeling

Aantal kamers
5 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Bidet, dubbele wastafel, inloopdouche, toilet, vloerverwarming
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Airconditioning, mechanische ventilatie, rookkanaal, tv kabel

Energie

Energielabel
B
Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas, muurisolatie, vloerisolatie, volledig geisoleerd
Verwarming
Cv ketel, houtkachel, mogelijkheid voor open haard, vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
Cv ketel
Cv-ketel
ATAG (gas gestookt combiketel uit 2018, eigendom)

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Almere A 432
Oppervlakte
1461 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
AMR04-A-432

Buitenruimte

Tuin
Achtertuin, tuin rondom, voortuin, zijtuin
Achtertuin
900 m²
Ligging tuin
Zuidwest

Garage

Capaciteit
2 auto's
Voorzieningen
Elektra, elektrische deur, vliering, water

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken

Overige media