Verkocht

Spechtlaan 6 1343 AL Almere

€ 839.000 k.k.

Omschrijving

KARAKTERISTIEKE VILLA gelegen in het villapark ALMERE-HOUT waar uw woongenot samensmelt met natuur, rust en ruimte. De villa is ideaal gelegen op een zeer royaal perceel van totaal 993 m2, en beschikt over een uitstekend onderhouden parkachtige tuin ideaal gelegen op het zuiden met aangrenzende boswal welke zorg draagt voor optimale privacy.
In 2015 is de villa grotendeels vernieuwd en gemoderniseerd.
Deze royale villa biedt u nu een zeer ruime living, met extra uitgebouwde tuinkamer, royale en luxe openkeuken, bijkeuken/wasruimte, praktische ruime garage, ruime master-bedroom voorzien van balkon, tweede slaapkamer, derde ruime slaapkamer tevens voorzien van balkon, ruime gemoderniseerde badkamer met riante inloopdouche, 2 vernieuwde toiletruimtes en een ruime bergvliering.

Deze prachtige royale villa wordt aangeboden met een vraagprijs van € 865.000,- k.k.
Biedingen vanaf € 839.000,- k.k. worden door verkopers in overweging genomen.Begane grond

Hal
Fantastische ruime en lichte entree welke toegang biedt tot de garderobe, de meterkast met alarmsysteem, de gemoderniseerde toiletruimte, de ruime garage, de bijzonder royale living en de trapopgang naar de 1e verdieping. De kenmerkende hoge rondlopende raampartij en de grote vide zorgen voor een zeer ruimtelijk en speels effect. De begane grond is in 2015 geheel voorzien met een moderne PVC vloer welke drempelloos doorloopt naar de living. Tevens is deze voorzien van comfortabele vloerverwarming.
Wanden zijn keurig afgewerkt met smetteloos fijn spachtelputz en aan de zijkant is een nieuw modern verwarmingselement geplaatst.

Living
In vergelijking met andere woningen in de wijk biedt deze woning over de meest royale en lichte living. Deze is over de gehele diepte van de woning gesitueerd en daardoor heeft u rondom grote raam- en deurpartijen welke bijzonder veel wenselijk daglicht binnenlaten en waardoor u tevens prachtig zicht hebt om de zonovergoten tuin en de ideale groene woonomgeving rondom.
Door de zeer ruime afmetingen laat de living zich eenvoudig inrichten met een gezellige royale zithoek, een tv-leeshoek en een grote eethoek ter plaatse van de halfronde erker aan de tuinzijde.
Door het verwijderen van de wand tussen de keuken en de living is het ruimtelijke effect nog verder toegenomen. De wanden zijn afgewerkt met fijn spachtelputz en op de vloer ligt een mooie moderne PVC vloer (2015) met daaronder zeer comfortabele vloerverwarming. Op diverse posities zijn er lichtpunten in de wand aangebracht.

Tuinkamer
In 2000 is de living uitgebreid met een heerlijke aangrenzende tuinkamer. Hiervoor is het overdekte terras rondom voorzien van gevel vullende raampartijen en is de oude buitengevel voorzien van een brede sparing waardoor de tuinkamer een prachtig verlengstuk is geworden van de living. In de raampartijen zijn een brede hefschuifpui en een extra loopdeur geplaatst. In het schuurwerk plafond zijn dimbare inbouwspots geplaatst. Vanuit deze tuinkamer geniet u in alle seizoenen van een weids uitzicht op uw prachtig aangelegde parkachtige achtertuin. De moderne PVC vloer is drempelloos doorgelegd naar de tuinkamer en eveneens voorzien van vloerverwarming.

Keuken
In 2015 is de keuken drastisch gemoderniseerd en vergroot. De wand tussen de living en de keuken is verwijderd waardoor er een fantastische royale open keuken is ontstaan van waaruit u fraai open zicht hebt op de prachtige living en de zonnige achtertuin.
Er is een luxe inbouwkeuken geplaatst die staat opgesteld in een ruime U-opstelling met tegen de overliggende wand een ideale 5-deurs brede kastenwand.
Hoogglans witte fronten zijn gecombineerd met RVS grepen en een zwart composiet werkblad. Door de ruime U-opstelling beschikt u over bijzonder veel werkruimte. De lage wand t.p.v. de eethoek voorkomt het directe zicht op uw werkblad. Voor de twee openslaande keukenramen is de spoelbak geplaatst zodat u ook hier van het weidse uitzicht kunt genieten.
Het plafond boven de nieuwe keuken is verlaagd, glad gestuukt en voorzien van dimbare inbouwspots.
De keuken biedt fantastisch veel bergruimte in onderkasten, de vele grote pannenlades met blinde lades, de apothekerskast en de vele kasten voorzien van praktische uittreklades.
Voorts beschikt u over alle wenselijke keukenapparatuur zoals; een hoge inbouw koel-vrieskast, een oven-magnetron combinatie, een volledig geïntegreerde vaatwasautomaat, een brede 5-pits kookplaat met wokbrander met daarboven een brede RVS afzuigkap en tot slot een RVS spoelbak. Alle inbouwapparatuur is van het kwalitatief hoogwaardige merk AEG. Via de nieuw geplaatste deur heeft u direct toegang tot de aangrenzende bijkeuken/wasruimte/garage.

Garage/bijkeuken/wasruimte
De praktische ruime garage is voorzien van verwarming, een overheaddeur en biedt veel extra bergruimte. Een deur in de achtergevel biedt toegang tot de riante en zonnige achtertuin. U treft hier de ITHO CV ketel (2006) alsmede de verdeler van de vloerverwarming t.b.v. de living.
Door het plaatsen van een directe toegangsdeur van/naar de keuken, heeft de garage tevens de functie gekregen van royale bijkeuken. Omreden dat hier tevens de aansluitingen t.b.v. wasmachine en droogautomaat zijn aangelegd beschikt u ook over een ruime wasruimte.
Indien gewenst kunt u, in navolging van andere bewoners, de ruimte ook inrichten als extra slaapkamer met aangrenzende badkamer of als ruime werkkamer.

Toiletruimte
De toiletruimte is ten tijde van de verbouwing in 2015 ook volledig gemoderniseerd. Deze is afgewerkt met moderne wand- en vloertegels in lichte grijstint en ingericht met een vrijhangend closet, een inbouwreservoir en een fonteintje. Een klapraam draagt zorg voor wenselijk licht en ventilatie.

Eerste verdieping
Over de hardhouten open trap bereikt u de ruime overloop op de eerste verdieping welke toegang biedt tot de master-bedroom, twee ruime slaapkamers, de royale vernieuwde badkamer, de separate toiletruimte, twee balkons en de vlizotrap welke toegang biedt tot de praktische bergvliering.
De vide en de hoogoplopende raampartij t.p.v. de entree zorgen voor een ruimtelijk, licht en speels effect. Op de vloer ligt een laminaatvloer doorlopend naar de slaapkamers en de wanden op de overloop zijn afgewerkt met fijn spachtelputz. Tevens is hier een tweede bedieningspaneel t.b.v. het alarmsysteem geplaatst.

Slaapkamers 1, 2 en 3
In de master-bedroom is een heerlijk ruime en lichte kamer. Er is een brede wand met drie grote schuifdeuren geplaatst waarachter de garderobekast schuilgaat. In de hoeken van de kapconstructie zijn twee praktische bergkasten gecreëerd. Een deur, voorzien van hor, biedt toegang tot het ruime balkon welke is gesitueerd op het westen.
De twee slaapkamers aan de andere zijde van de overloop zijn om eenzelfde wijze afgewerkt. Ook hier zijn de praktische bergkasten in de hoeken gecreëerd. Slaapkamer 2 heeft tevens toegang tot een tweede balkon aan de achterzijde. Tussen beide kamers is een nis gereserveerd t.b.v. het eventueel doorvoeren van een rookkanaal.
Beide balkons bieden fraai weids uitzicht op de bijzonder groene woonomgeving. Het schilderwerk rondom is keurig onderhouden en op de vloer liggen drainagetegels.

Badkamer
De badkamer is in 2015 volledig gemoderniseerd en opnieuw ingericht. Er zijn 2 openslaande ramen waardoor er veel daglicht binnenvalt en u tevens zicht hebt om de parkachtig aangelegde tuin aan de achterzijde.
De wanden zijn deels glad gestuukt en deels voorzien van moderne licht grijze wandtegels gecombineerd met bijpassende grootte vloertegels. Voor maximaal comfort is hieronder elektrische vloerverwarming aangebracht. Ook het plafond is glad gestuukt en voorzien van inbouwspots.
Deze luxe badkamer is ingericht met een bijzonder ruime inloopdouche, voorzien van hardglazen wanden, luxe inbouwdouchegarnituur en hand- en regendouche. Het brede wasmeubel is voorzien van twee geïntegreerde waskommen, twee mengkranen, vier berglades en daarboven een brede spiegelkast. Een grote tweedeurs wandkast biedt bijzonder veel bergruimte en een uw handdoeken kunt u voorverwarmen aan de design radiator.

Toiletruimte
Op de verdieping beschikt u over een praktische separate toiletruimte. Gelijktijdig met de badkamer is deze in 2015 volledig gemoderniseerd. Deze is afgewerkt met moderne wand- en vloertegels in lichte grijstint en ingericht met een vrijhangend closet, een inbouwreservoir en een fonteintje.

Bergvliering
Over de gehele lengte beschikt de woning over een beloopbare bergvliering. U bereikt deze via de vlizotrap op de eerste verdieping. In 2015 is er een nieuwe mechanische ventilatie unit geplaatst.

Woning en tuin
De woning wordt gekenmerkt door de lichte handgevormde metselstenen, het dak met donkere dakpannen en twee inpandige balkons, de brede overstekken, de zinken dakgoten, de grote raampartijen rondom, de hoogoplopende ronde raampartij ter plaatse van de entree, de halfronde erker en de royale aangebouwde tuinkamer. De woning staat aan de zuidkant van een rustige gezellig hofje. Verkeer is hier nauwelijks waardoor kinderen veilig op straat kunnen spelen.

De voortuin is rechts ingericht met een brede oprit voorzien van sierbestrating, welke plek biedt aan drie tot vier auto’s. Naast de woning, achter het afsluitbare hekwerk, is nog meer ruimte voor het plaatsen van een camper of caravan. Indien gewenst biedt dit ook ruimte voor een royale uitbouw.
Links t.p.v. de entree is zijn royale borders aangelegd met een fraaie diversiteit aan bomen, struiken en planten. De paden langs de woning brengen u naar de fantastische tuin aan de achterzijde.
De woning staat ideaal op het grote perceel gesitueerd waardoor er ook aan de linkerzijde een fraai aangelegde tuin mogelijk was. Ook hier is de liefde voor tuinieren zichtbaar wat tevens ook vanuit de living binnen zichtbaar is. De houten berging (1 van 2) biedt ruimte aan tuingereedschappen e.d.

De achtertuin kunnen we het beste omschrijven als zijnde ‘privé park’! Vele jaren hebben de huidige bewoners veel energie en vooral liefde in de tuin gestoken met als resultaat een prachtig privé park welke ideaal op het zuiden is georiënteerd. Aan de achterzijde grenst de tuin aan een brede hout- en boswal welke het gevoel van vrijheid en het leven in de natuur extra accentueert. Door de jaren heen is de boswal perfect onderhouden en door het verwijderen van wildgroei en te grote bomen is er een fantastische horizon ontstaan.
Voorts is de tuin ingericht met een groot gazon omringd door diverse borders met daartussen een vijverpartij voorzien van filter- en pompinstallatie.
Langs de achtergevel is een groot breed zonneterras aangelegd en een tweede terras vindt u achter in de tuin, iets verscholen achter strak gesnoeide groene kolommen.
Van het vroege voorjaar tot laat in het najaar geniet u hier van de prachtige groene leefomgeving.
Achterin de hoek van de tuin, tegen de boswal staat een tweede houten buitenberging.
Rond de woning en in de tuin treft u diverse elektriciteit aansluitingen en lichtpunten.
De aanwezige sproei installatie zal het bewateren van de tuin (deels) voor u vereenvoudigen.

Wijk en omgeving
Het villapark Vogelhorst in Almere-Hout kenmerkt zich door de zeer groene en rustige woonomgeving grenzend aan de 27-holes Golfbaan en de boswachterij Almeerderhout. Alle villa’s zijn hier gebouwd op royale kavels, onderling gescheiden door groenvoorzieningen en gelegen aan doodlopende laantjes. Aan het einde van de straat loopt u zo het bos in en langs de vele wandel- of fietspaden geniet u van de prachtige natuur.
Vanaf deze locatie heeft u een snelle verbinding met de A6 en A27 richting Amsterdam, Lelystad, Utrecht en ’t Gooi. De bushalte is op loopafstand bereikbaar en alle voorzieningen zoals supermarkten, scholen kinderopvang en gezondheidscentrum zijn op korte afstand in het naastgelegen Nobelhorst en Oosterwold.
Kortom, een schitterende locatie te midden van een grootte diversiteit aan flora en fauna.

Belangrijke kenmerken:
• Karakteristieke vrijstaande villa op zeer royaal perceel van totaal 993 m2.
• In 2015 bijna volledig vernieuwd en gemoderniseerd
• Uitstekend onderhouden parkachtige tuin op het zuiden
• Aangrenzende hout- en boswal biedt bijzonder veel privacy
• Opmerkelijke hoogoplopende raampartij t.p.v. de entree
• Zeer ruime living voorzien van grote raampartijen en openslaande deuren
• Nieuwe moderne PVC vloer met comfortabele vloerverwarming
• Uitgebouwde tuinkamer (2000) voor optimale verbinding met de prachtige tuin
• Volledig in 2015 gemoderniseerde en vergrootte luxe keuken
• 3 in grootte variërende ruime slaapkamers
• Royale master-bedroom met toegang tot balkon
• Tweede ruime slaapkamers tevens voorzien van balkon
• Compleet gemoderniseerde (2015) luxe badkamer
• Twee separate toiletruimtes eveneens in 2015 vernieuwd
• Ruime beloopbare bergvliering
• Grote garage in gebruik als bijkeuken, wasruimte en berging
• 2 Houten buitenberging
• Alarminstallatie
• Diverse ramen en deuren voorzien van horren
• Buitenkranen aan voor- en achterzijde
• Prachtige ligging te midden van de uitgestrekte bossen
• Buitenschilderwerk door de jaren heen permanent onderhouden
• Energielabel B, geldig tot 18-06-2030
• Woonoppervlakte ca. 160 m2.
• Overige inpandige ruimte ca. 25 m2.
• Gebouw gebonden buitenruimte ca. 14 m2.
• Externe bergruimte ca. 13 m2.
• Bruto inhoud ca. 733 m3.
• Bouwjaar 1992
• Aanvaarding in overleg.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Prijs
€ 839.000 kosten koper
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Villa, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1992
Soort dak
Pannen
Ligging
Aan rustige weg, beschutte ligging, in bosrijke omgeving, in woonwijk

Oppervlakten en inhoud

Wonen
160 m²
Overige inpandige ruimte
25 m²
Gebouwgebonden Buitenruimte
14 m²
Externe bergruimte
13 m²
Perceel
993 m²
Inhoud
733 m³

Indeling

Aantal kamers
5 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Dubbele wastafel, inloopdouche, vloerverwarming, wastafelmeubel
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Alarminstallatie, mechanische ventilatie, schuifpui, tv kabel

Energie

Energielabel
B
Verwarming
Cv ketel, mogelijkheid voor open haard, vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
Cv ketel
Cv-ketel
ITHO (gas gestookt combiketel uit 2006, eigendom)

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Almere A 109
Oppervlakte
792 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
AMR04-A-109
Perceelnaam
Almere A 746
Oppervlakte
201 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
AMR04-A-746

Buitenruimte

Tuin
Achtertuin, tuin rondom, voortuin, zijtuin
Achtertuin
675 m²
Ligging tuin
Gelegen op het zuid

Garage

Capaciteit
1 auto
Voorzieningen
Elektra, verwarming, water

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken